Sociale Hygiene examen

Goed voorbereid naar het sociale hygiëne examen met het E-book en de proefexamens.

SVH examen

Sociale Hygiëne-examen

In sommige gevallen is het verplicht om een Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne te hebben. Oftewel een diploma Sociale Hygiëne. Bijvoorbeeld voor horecaondernemers die alcohol schenken in hun bedrijf maar ook voor leidinggevenden en medewerkers die bijgeschreven staan in de Drank- en Horecavergunning. Dit certificaat haal je door met goed gevolg het Sociale Hygiëne-examen af te leggen. Bereid het sociale hygiene examen voor met de sociale hygiene oefentoets.

 

Sociale hygiëne examen aanvragen

SVH examen

Het SVH-examen Sociale Hygiëne is een computerexamen dat op diverse locaties in het land wordt afgenomen. Afhankelijk van de aanbieder zijn er verschillende toetslocaties mogelijk, in totaal op zo’n 30 locaties, verspreid door het land.

Het examen bestaat uit 40 vragen die in 40 minuten tijd beantwoord moeten worden. Heb je 29 vragen goed? Dan ben je geslaagd en ontvang je de Verklaring kennis en inzicht Sociale Hygiëne. Daarnaast word je door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) bijgeschreven in het register Sociale Hygiëne.

Het SVH-computerexamen kun je afleggen in de volgende talen:

  • Nederlands
  • Engels
  • Modern Standaard Arabisch
  • Mandarijn-Chinees
  • Turks

 

Sociale hygiene examen

 

E-book sociale hygiëne

Sociale hygiene examen online of mondeling

Daarnaast is het in sommige gevallen mogelijk om een mondeling examen te doen. Bijvoorbeeld als je moeite hebt met begrijpend lezen. Tijdens het mondelinge examen krijg je ook 40 vragen, maar dan heb je 90 minuten de tijd. Het mondelinge examen wordt afgenomen in het Nederlands of Engels of met behulp van een tolk. Het mondelinge examen wordt alleen in Zoetermeer (Zuid-Holland) afgenomen.

De lesstof en het SVH-Diploma Sociale Hygiëne is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche. Het SVH-examen voldoet bovendien aan de eisen van de Stichting Examenkamer. Het diploma wordt breed erkend door alle belangrijke brancheorganisatiepartijen.

 

Kosten SVH examen

Sociale hygiëne examen aanvragen

Je kunt het Sociale Hygiëne-examen aanvragen via de SVH. Bij bepaalde aanbieders is het examen inbegrepen bij de cursus, maar het is ook mogelijk om zonder cursus het examen aan te vragen. Het is dan wel aan te raden de lesstof goed te oefenen, bijvoorbeeld met behulp van een samenvatting SVH Sociale Hygiëne of door middel van oefenvragen of proefexamens op deze site.

 

 

SVH examen

Sociale hygiene examen online?

Het officiële examen wordt afgenomen op een toetslocatie. Dit kan niet online. Je kunt wél online proefexamens maken om te testen of je klaar bent voor het echte werk. Via Oefentoets.com mag je gebruik maken van twee gratis proefexamens. Wil je nog meer oefenen? Tegen een kleine betaling heb je 10 leerzame proefexamens tot je beschikking!

 

Samenvatting sociale hygiëne

Sociale hygiëne examen oefenen

Sociale hygiene oefentoets