Theorie examen auto oefenen

Verkeersborden Oefenen

Tram

 

Veel mensen die hun theorie-examen aan het oefenen zijn, vinden de regels voor de tram erg lastig. Lang niet overal in Nederland rijden natuurlijk trams, waardoor veel Nederlanders dus ook niet veel af weten van verkeersregels voor de tram. Hieronder kan je een lijstje vinden met de belangrijkste regels voor de tram.

 

  • De tram heeft altijd voorrang op een gelijkwaardig kruispunt

Op een gelijkwaardig kruispunt heeft de tram altijd voorrang op andere bestuurders. Een gelijkwaardig kruispunt houdt in dat normaal gesproken de bestuurder van rechts voorrang heeft. Als er een tram rijdt, is dit dus niet meer van toepassing. De tram heeft namelijk áltijd voorrang. Of een bestuurder nu links of rechts van de tram aan komt rijden maakt dus niets uit! Als jij dus een gelijkwaardig kruispunt nadert en er komt een tram aan, moet je dus stoppen en de tram voor laten gaan.

Tram verkeersregels

  • De tram moet wel stoppen als dit aangegeven wordt

Wanneer een tram een stoplicht dat op rood staat, een stopbord, haaientanden of een ander teken om te stoppen tegenkomt, moet de tram ook gewoon stoppen. Op een ongelijkwaardig kruispunt heb jij als bestuurder dus gewoon voorrang op de tram bij een voorrangsbord of bij een groen stoplicht.

 

  • De tram mag bestuurders afsnijden

Tramsporen lopen natuurlijk niet altijd parallel aan de autoweg. Wanneer het spoor afbuigt over een autoweg heen, heeft de tram voorrang. Jij als bestuurder moet dan stoppen en de tram voor laten gaan.

 

  • De tram heeft voorrang als hij afslaat

Als een tram de bocht om gaat, heeft hij ook voorrang. Jij als bestuurder moet dan wachten tot de tram voorbij is. Pas dan kan jij weer gaan rijden.

 

In het kort: een tram heeft dus als er geen borden of andere verkeerstekens staan die zeggen dat hij moet stoppen, altijd voorrang. Alleen als duidelijk aangegeven wordt dat een bestuurder voor mag, door een verkeersbord of groen stoplicht, dan mag de bestuurder voor. Ga dus goed de verkeersborden oefenen, zodat je weet wanneer je voorrang hebt.

Verkeersborden Oefenen

Maak de gratis online oefenvragen van de verkeersborden. Vaak verkeersborden oefenen is belangrijk om te slagen voor het CBR theorie examen!

Theorie examen auto oefenen

Wil je oefenen zoals op het CBR examen maak dan de theorie examen vragen rijbewijs B.