Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je de veel gestelde vragen. Heb jij een vraag neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie!

Algemeen (3)

Als een vraag onduidelijk is of fout beschreven neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij passen de vraag graag aan!

Category: Algemeen

Oefenvraag

De oefenvragen zijn gerangschikt per onderwerp of hoofdstuk. Na iedere beantwoorde vraag wordt direct het juiste antwoord getoond.

De doelstelling van de oefenvragen is om te toetsen welke lesstof je al begrijpt. Je kunt dan de lesstof die je nog niet optimaal beheerst nog een keer doorlezen. Vervolgens kun je toetsen of je kennisniveau is gestegen. Nadat je alle oefenvragen met een voldoende hebt afgerond kun je de oefenexamens maken.

 

Oefenexamen

Bij het maken van de oefenexamens worden alle onderwerpen door elkaar behandeld. Pas als alle vragen zijn beantwoord wordt de uitslag en de juiste antwoorden getoond.

De doelstelling van een oefenexamen is om een officieel examen na te doen, zodat je goed voorbereid naar het examen gaat.

Category: Algemeen

Ja, je kunt alle oefenexamens gratis onbeperkt maken.

Category: Algemeen

VCA (1)

Met de termen “effect” en “impact” wordt hetzelfde bedoeld.
Het effect/impact van een risico geeft aan wat het gevolg is op moment dat het risico zich voordoet. Hoe groot is de schade?

Bijvoorbeeld:
Het risico bestaat dat een dakdekker van het dak valt met als gevolg dat er ernstig letsel ontstaat.

Dit risico heeft een groot effect, omdat er zwaar lichamelijk letsel kan ontstaan (of erger). Het is dan belangrijk dat er een maatregel getroffen wordt door een organisatie waar dakdekkers werkzaam zijn.

Maatregel 1: Iedere dakdekker moet verplicht een harnasgordel dragen.
Maatregel 2: Veiligheidsinstructies geven aan dakdekker door de leidinggevende.

De kans dat een dakdekker met harnasgordel van het dak valt is vele malen kleiner dan zonder harnasgordel. De kans wordt in dit geval verkleind (risico = kans x effect).

Per risico kun je vele maatregelen bedenken. Deze maatregelen moet je nemen, zodat het risico (de kans en/of effect) worden teruggebracht naar een aanvaardbaar laag niveau. Er moet veilig gewerkt worden!

De term effect heb ik nu in het antwoord gewijzigd, zodat de termen gelijk zijn.

Category: VCA

Load More