E-book Sociale Hygiëne

Sociale hygiene oefentoets

Sociale Hygiëne

Het is prachtig om in de horeca te werken. Elke dag is anders en je hebt veel contact met mensen. De veiligheid en gezondheid van klanten is zeer belangrijk. Horecabedrijven moeten zich dan ook aan allerlei regels op het gebied van hygiëne en veiligheid houden. Zo is de Verklaring SVH Sociale Hygiëne verplicht wanneer je een horecabedrijf wilt starten. Je kunt hiervoor een cursus volgen. Wat kun je verwachten van het cursusprogramma?

Verklaring Kennis en Inzicht Sociale Hygiëne

Het is niet verplicht om een Allergenen of HACCP certificaat te halen. Uiteraard is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving in de horeca. Als bedrijfsleider of ondernemer in de horeca- of slijterijwereld draag je namelijk veel verantwoordelijkheid. Zo moet je goed om kunnen gaan met situaties waarin alcohol, drugs of gokken voorkomen. Daarbij staat de veiligheid van je klanten voorop. Zodoende is het volgens de Drank- en Horecawet verplicht dat er in een horeca gelegenheid altijd iemand aanwezig is die een Verklaring Kennis en Inzicht Sociale Hygiëne bezit. Hij of zij heeft een cursus Sociale Hygiëne gevolgd. Deze cursus is verplicht voor elk horecabedrijf. Tijdens de cursus leert men hoe de veiligheid en welzijn van klanten gegarandeerd kan worden.

Programma

De cursus Sociale Hygiëne duurt in totaal vijf maanden. Het is een intensieve training waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen. Zo wordt onder andere een alcohol, drugs- en gokverslaving besproken. Wat houdt dit in, en hoe ga je er mee om als iemand dit heeft? Ook leren zowel leidinggevenden als horeca medewerkers hoe zij op verantwoorde wijze moeten omgaan met het schenken en verkopen van alcohol. Ook sociaal hygiëne beleid en inrichtingseisen staat op het programma.

Gratis proefexamen Sociale Hygiëne

Vind je het examen Sociale Hygiëne erg spannend? Met het doen van een gratis proefexamen SVH Sociale Hygiëne op Oefentoets.com ben je honderd procent voorbereid op de toets. Daarnaast kun je voor een scherpe prijs gebruik maken van de samenvatting SVH Sociale Hygiëne. Zowel de oefentoets als samenvatting zijn gebaseerd op het studieboek van de SVH in 2016/2017. Als de lesstof wijzigt worden de samenvattingen en oefentoetsen aangepast. Een paar tips om de samenvatting Sociale Hygiëne goed te leren:

  • Lees de samenvatting meerdere malen door en herhaal de informatie hardop. Door hardop te praten sla je de informatie sneller op.
  • Onderstreep of kleur belangrijke zinnen uit de samenvatting.
  • Laat je overhoren door iemand anders. Zo weet je meteen of je de informatie daadwerkelijk begrijpt.
  • Leer de stof in gedeeltes. Je kunt beter 30 minuten intensief leren dan een uur er half met je hoofd bij zijn!

 

Geslaagd

Je kunt de Verklaring Sociale Hygiëne op verschillende manieren behalen. Zo kan het deel uitmaken van een horeca opleiding, maar is het ook mogelijk om het als afzonderlijke module te doen. Na het volgen van deze cursus behaal je als het goed is de Verklaring Sociale Hygiëne, dat erkend is door de SVH. Van harte gefeliciteerd. Wie weet wil je jouw kennis nog verder uitbreiden. In dat geval raden wij een extra cursus aan, bijvoorbeeld ‘Restaurantbedrijf’ van de LOI. We wensen je veel succes!

Sociale Hygiëne

E-book Sociale Hygiëne

Gebruik het E-book om de theorie voor de verklaring sociale hygiëne door te nemen!

Sociale hygiene oefentoets

Gratis oefenen zoals op het SVH examen voor de verklaring sociale hygiëne. 2 proefexamens SVH!