Wft basis proefexamen of oefentoets

Wft basis

Wft betekent Wet op het financieel toezicht. Het uitgebreide stelsel van toezicht op financiële ondernemingen dat we in Nederland kennen (toezicht op banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen e.d.) is daarmee voor een groot deel geregeld in één wet, met daarop gebaseerde lagere regelgeving. Om als adviseur binnen de financiële wereld actief te kunnen zijn moet je in veel gevallen beschikken over het Wft diploma.

Wft basis oefenvragen

Gratis Wft oefenvragen maken via oefentoets.com. De oefenvragen zijn per hoofdstuk opgenomen, zodat jij per onderdeel kunt toetsen of je de lesstof beheerst. Bij het maken van de oefentoetsen kan je per vraag het antwoord aanvinken, vervolgens zie je direct of je het juiste antwoord hebt gegeven. Er zijn ongeveer 500 vragen die je kunt oefenen.

Gatis Wft oefenvragen maken

 

Wft basis oefenexamen

Bij de proefexamens moet je 20 examenvragen beantwoorden binnen een tijdslimiet van 30 minuten. Als je alle vragen doorlopen hebt krijg je de uitslag te zien. Als je 80% van de vragen juist hebt beantwoord heb je een voldoende. Je kunt na het maken van het oefenexamen de vragen en de juiste antwoorden bekijken.

 
Gatis Wft oefenexamen maken

 

Wft basis samenvatting

Download de samenvatting Wft. De samenvatting is gebaseerd op de officiële lesstof van NIBE-svv. Met de samenvatting kun jij je goed voorbereiden op het officiële examen. Maak op deze website de oefenvragen en proefexamens om te toetsen of je de lesstof begrepen hebt. Download hier de Wft basis samenvatting!

 
Koop de Wft samenvatting

 
 

Waarom WFT?

De kredietcrisis van 2007/2008 leert ons dat het financiële systeem erg kwetsbaar kan zijn. Financiële problemen bij een instelling kunnen overslaan op een andere instelling. De verwevenheid van de instellingen en met name de banken en verzekeraars is zeer groot. Een domino-effect die kan ontstaan is gevolg van deze verwevenheid. Ook kennen instelling zowel een bankiers als verzekeraars functie, waardoor risico’s aanzienlijk toenemen. De kredietcrisis begon op de Amerikaans huizenmarkt, sloeg over op de financiële instelling doordat huiseigenaren de hypotheeklasten niet meer konden voldoen. Het gevolg dat banken massaal de uitstaande leningen (met als onderpand de woningen die in waarde waren gedaald) moesten afboeken. De verliezen liepen op in de miljarden dollars/euro’s. Het monde uit in een wereldwijde crisis.

De Wet op het Financieel Toezicht kan zorg dragen door het Financieel toezicht:

  • waarborgt de stabiliteit van het financiële systeem;
  • zorgt ervoor dat de financiële markten efficiënt werken;
  • beschermt consumenten tegen een faillissement of ontoelaatbaar gedrag van financiële instellingen.
Deel deze pagina