Theorie examen oefenen gratis

Het theorie examen oefenen is op dit moment nog niet beschikbaar. Maak gebruik van de onderstaande zoekfunctie zodat je een alternatief kunt vinden.


Theorie examen oefenen

Wil je alvast een goede voorbereiding om het theorie examen oefenen makkelijker te maken. Download dan de handleiding theorie examen oefenen rijbewijs B.

Welke modules theorie examen oefenen kun je op dit moment maken via Oefentoets?

Verkeersborden oefenen

Gratis verkeersborden oefenen

Verkeersborden oefenen

Auto theorie oefenen

Theoretische kennis rijbewijs B

Auto theorie oefenen

Auto theorieTheorie examen oefenen

Het auto theorie examen kun je alleen afleggen bij het CBR. Op de website van het CBR kun jij je online inschrijven en vervolgens een examen plek reserveren. Vanaf 16 jaar kun je deelnemen aan het auto theorie examen. Het theorie examen is 18 maanden geldig, waardoor je binnen dit termijn het praktijkexamen afgelegd moet hebben. Je moet in het bezit zijn van een legitimatiebewijs waardoor je kunt deelnemen aan het theorie examen.

Het auto theorie examen wordt afgelegd op een computer en bestaat uit twee onderdelen. Gevaarherkenning en verkeersregels met verkeersinzicht. Theorie examen oefenen is nodig om beide onderdelen te beheersen.

Lees hier meer over de onderdelen van het auto theorie examen op de pagina auto theorie oefenen.

Praktijkexamen auto

Als jij geslaagd bent voor het auto theorie examen dan mag je het praktijkexamen afleggen. Voordat je deelneemt aan het praktijkexamen moet je een "eigen verklaring" invullen, waarin je vragen beantwoordt over je gezondheid. Als het CBR denkt dat er verder onderzoek nodig is over je gezondheid kan dit plaatsvinden. Gelukkig is het in de meeste gevallen gewoon mogelijk om het praktijkexamen auto af te leggen. De rijschool waar jij lessen volgt kan het praktijkexamen bij het CBR aanvragen. Jij moet via DigiD een machtiging afgeven aan je rijschool.

De oogtest bij het praktijkexamen bestaat uit het lezen van een kentekenplaat op een afstand van ongeveer 25 meter. Zorgt er dus voor dat je enkele weken voor het praktijkexamen auto zelf een kenteken leest van af deze afstand. Kun je de kentekenplaat niet lezen dan kun je vervolgens naar een opticien gaan.

Het praktijkexamen duurt ongeveer 25 minuten, waarin je moet laten zien dat je zelfstandig kunt rijden. Maak je niet te zenuwachtig, want het is niet erg als je een klein foutje maakt. Als je kan laten zien dat je de situatie weer oplost en keurig en veilig doorrijdt kun je gewoon slagen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat andere mensen in het verkeer fouten maken, waardoor jij ook zult moet reageren. Direct bij terugkomst krijg je van de praktijkexaminator te horen of je geslaagd bent.