VCA proefexamen

VCA proefexamenVCA proefexamen

VCA proefexamen                            Bekijk hier de VCA VOL proefexamens

De cursus basisveiligheid VCA (B-VCA)  bereidt je voor op het examen, waardoor je in de praktijk werkzaam kunt zijn wanneer certificering vereist is.  Het examen bestaat uit 40 vragen waarvan je er 28 goed moet beantwoorden binnen 60 minuten.

Via oefentoets kun je gratis VCA oefenvragen of een VCA proefexamen maken voor het B-VCA certificaat. Per proefexamen zijn er 10 vragen die je in 15 minuten moet beantwoorden, waarvan je minimaal 8 vragen juist moet beantwoorden om een voldoende te behalen. Er is bewust gekozen om geen volledige examens van 40 vragen op de website te plaatsen, zodat je niet teveel tijd kwijt bent met oefenen. Als je iedere keer 10 vragen maakt dan kun je vervolgens de uitslag bekijken. De vragen die je fout hebt beantwoord kun je voor jezelf opschrijven, zodat je deze lesstof nog een keer kunt doornemen. Wel adviseren wij om de vragen meerdere keren te maken, waardoor je de theorie een stuk beter kunt onthouden. Veel oefenen zal ervoor zorgen dat je slaagt voor het VCA certificaat!

VCA en wetgeving

VCA certificering is voor bedrijven, zodat er een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers ontstaat. De afkorting VCA staat voor:
VGM (veiligheid, gezondheid en milieu).
Checklist
Aannemers

Een bedrijf moet een veiligheidsmanagement systeem  hebben om aan te tonen dat er voldoende aandacht is voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Veel bedrijven eisen van de onderaannemers (ingehuurde bedrijven) om VCA gecertificeerd te zijn, waardoor dit betekent dat alle medewerkers van de onderaannemers een VCA diploma moeten hebben. De volgende diploma’s moeten de medewerkers met een bepaalde functie hebben:
Uitvoerende = Basisveiligheid VCA (B-VCA)
Leidinggevende = VOL-VCA-diploma

Je ziet dus wel dat een VCA certificaat en de certificering belangrijk is voor zowel werkgever als voor de werknemer. Zorg dat je regelmatig oefent en de lesstof goed begrijpt.

 

Samenvatting basisveiligheid VCA (B-VCA)

De samenvatting basisveiligheid VCA kun je voor slechts €5,95 downloaden, zodat je alle lesstof snel kunt leren.

 

Zelfstudie basisveiligheid VCA (B-VCA)

Wil je het basisveiligheid VCA certificaat behalen met een thuisstudie dan kan dit via de NHA. Binnen 3 maanden is het al mogelijk om je basisveiligheid VCA (B-VCA) te behalen. De examenkosten zijn niet inbegrepen bij een NHA thuisstudie.  Thuisstudie VCA.

 

Wil je liever voor het basisveiligheid VCA examen oefenen per hoofdstuk maak dan de basisveiligheid oefenvragen.

B-VCA oefenvragen per hoofdstuk

 

Deel deze pagina met de buttons aan de linkerzijde via de social media!

 

 

Selecteer hieronder een VCA proefexamen

Deel deze pagina