VCA proefexamen gratis

VCA proefexamen                                    Bekijk hier de VCA VOL proefexamens        

De cursus basisveiligheid VCA (B-VCA)  bereidt je voor op het examen, waardoor je in de praktijk werkzaam kunt zijn wanneer certificering vereist is.  Het examen bestaat uit 40 vragen waarvan je er 28 goed moet beantwoorden binnen 60 minuten. Maak nu gratis het VCA proefexamen via Oefentoets!

Via oefentoets kun je gratis VCA oefenvragen of een VCA proefexamen maken, zodat je het B-VCA certificaat kunt behalen. Per proefexamen zijn er 10 vragen die je in 15 minuten moet beantwoorden, waarvan je minimaal 8 vragen juist moet beantwoorden om een voldoende te behalen. Er is bewust gekozen om geen volledige examens van 40 vragen op de website te plaatsen, zodat je niet teveel tijd kwijt bent met oefenen. Als je iedere keer 10 vragen maakt dan kun je vervolgens de uitslag bekijken. De vragen die je fout hebt beantwoord kun je voor jezelf opschrijven, zodat je deze lesstof nog een keer kunt doornemen. Wel adviseren wij om de vragen meerdere keren te maken, waardoor je de theorie een stuk beter kunt onthouden. Veel oefenen zal ervoor zorgen dat je slaagt voor het VCA certificaat!

VCA en wetgevingVCA proefexamen

VCA certificering is voor bedrijven, zodat er een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers ontstaat. De afkorting VCA staat voor:
VGM (veiligheid, gezondheid en milieu).
Checklist
Aannemers

Een bedrijf moet een veiligheidsmanagement systeem  hebben om aan te tonen dat er voldoende aandacht is voor veiligheid, gezondheid en milieu.

Veel bedrijven eisen van de onderaannemers (ingehuurde bedrijven) om VCA gecertificeerd te zijn, waardoor dit betekent dat alle medewerkers van de onderaannemers een VCA diploma moeten hebben. De volgende diploma’s moeten de medewerkers met een bepaalde functie hebben:
Uitvoerende = Basisveiligheid VCA (B-VCA)
Leidinggevende = VOL-VCA-diploma

Je ziet dus wel dat een VCA certificaat en de certificering belangrijk is voor zowel werkgever als voor de werknemer. Zorg dat je regelmatig oefent en de lesstof goed begrijpt.

 

Samenvatting basisveiligheid VCA (B-VCA)

Lees de volledige theorie voor het VCA proefexamen door met behulp van de samenvatting. De samenvatting basisveiligheid VCA kun je voor slechts €5,95 downloaden, zodat je alle lesstof snel kunt leren. Lees de samenvatting VCA en maak vervolgens de oefenvragen per hoofdstuk. Als je de oefenvragen met een voldoende hebt afgesloten ga je verder met de proefexamens VCA, zodat je goed voorbereid naar het examen kunt gaan.

 

Zelfstudie basisveiligheid VCA (B-VCA)

Heb jij meer studie nodig dan alleen een samenvatting dan kan een thuisstudie voor jou de oplossing zijn. Wil je het basisveiligheid VCA certificaat behalen met een thuisstudie dan kan dit via de NHA. Binnen 3 maanden is het al mogelijk om je basisveiligheid VCA (B-VCA) te behalen. Bestel en ontvang binnen twee werkdagen de thuisstudie VCA.

 

Oefenvragen per hoofdstuk

Het is verstandig om eerst de lesstof VCA per hoofdstuk te oefenen en vervolgens de proefexamens te maken. Wil je liever voor het basisveiligheid VCA examen oefenen per hoofdstuk maak dan de basisveiligheid oefenvragen. Heb je de oefenvragen per hoofdstuk met een voldoende afgerond dan kun je op deze pagina een gratis proefexamen VCA maken.

B-VCA oefenvragen per hoofdstuk

 

Selecteer hieronder een VCA proefexamen

Maak een VCA proefexamen, zodat je kunt toetsen dat je de lesstof beheerst. Als je een onvoldoende scoort op het proefexamen VCA herhaal de toets dan nog een keer. Je zult merken dat je de lesstof makkelijk gaat onthouden als je de vragen een aantal keer herhaalt. Vind je vragen onduidelijk of heb je andere opmerkingen neem dan contact met ons op! Wij werken graag aan verbeteringen.

 

Ben jij tevreden over deze proefexamens VCA deel dan deze pagina op de sociale media. Maak gebruik van de buttons social media aan de linkerzijde!

Cursus Materialen

Deel deze pagina