VCA Coevorden

VCA examen halen in Nederland

B-VCA, VOL VCA of VIL-VCU verschillende locaties in Nederland

VCA proefexamen

VCA Coevorden

VCA Coevorden, Hardenberg, Slagharen, Dalen, Gramsbergen en Wachtum

Via VCA Coevorden kan het VCA certificaat behaald worden. De medewerker kan zelf een VCA certificaat behalen. Daarmee toont de medewerker aan dat hij of zij veilig kan werken en ook de risico’s van het werk kent. Dit is de meeste voorkomende vorm van certificering maar ook een organisatie kan het certificaat krijgen.De VCA certificering is bedoeld voor bedrijven die werkzaam zijn op risicovolle locaties, zoals fabrieken of werkplaatsen. Maar ook voor aannemingsbedrijven die werken met installaties. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en milieu checklist voor Aannemer. Het VCA certificaat is ontstaat in de chemie sector waar het erg succesvol bleek. De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) is eigenaar van het VCA-woord en draagt bij aan de Veiligheid, Gezondheid en Milieu.

Een onderaannemer wordt door een opdrachtgever ingeschakeld om bepaalde taken en werkzaamheden uit te voeren. Van de opdrachtgever wordt verwacht dat hij weet welke risico’s zich voor kunnen doen. Daarom moet deze opdrachtgever ook bepalen welk niveau van de VCA nodig is. Deze verschillende niveaus zijn: CA*, VCA** of VCA Petrochemie.

VCA Cursus in Coevorden

Er zijn verschillende soorten VCA certificaten die afhankelijk zijn van de functie van de medewerker. Voor een medewerker die voornamelijk uitvoerende taken doet is een B- VCA certificaat voldoende. Als een medewerker leiding geeft aan anderen dan volstaat het VOL VCA. Medewerkers die op een uitzendbureau werken, de intercedenten, dienen het VIL VCU certificaat te behalen.

Het B-VCA, het Vol VCA en het VIL VCU certificaat kunnen alle drie behaald worden op de VCA cursus in Coevorden. Op deze locatie is het zelfs mogelijk dat het certificaat binnen elke dagen behaald kan worden.

Het VCA certificaat halen in Coevorden

In principe zou iedere medewerker het certificaat kunnen behalen. Maar uit de praktijk blijkt wel dat het succesvol afronden van de cursus voor de ervaren medewerker makkelijker is dan voor nieuwe medewerkers. Voor een goede afronding van de cursus is een goede voorbereiding en een gestructureerde aanpak essentieel. Hoe ziet de voorbereiding er dan uit?
1.De medewerker kan zelf de lesstof doornemen. Dat kan door middel van een studieboek of online via een e-learning.
2.Om de stof goed tot zich te nemen en te herhalen kan de medewerker het beste een samenvatting maken
3.Online zijn VCA vragen beschikbaar die een medewerker kan maken om zo de voortgang te toetsen. De hoofdstukken die nog niet voldoende zijn kunnen door middel van bijvoorbeeld de samenvatting nog herhaald worden.
4.Er is ook een gratis VCA  proefexamen beschikbaar, deze kunnen als voorbereiding gebruikt worden op het echte examen.
5.Voor het maken van de eindtoets is het fijn als je voldoende rust hebt. Dus zorg dat je voldoende hebt geslapen en rustig en ontspannen de toets kan maken.

Hoe zit het VCA examen Coevorden er dan uit?

Totaal worden er 40 vragen aan de medewerker gesteld waarvan er 28 antwoorden juist moeten zijn. De toets wordt digitaal gemaakt en de vragen zijn meerkeuze vragen. Er worden dus meerdere mogelijke antwoorden gegeven waar de medewerker de juiste uit moet kiezen. Totaal duurt het B- VCA examen ongeveer 60 minuten.
De variant van het VOL VCA examen Coevorden is uitgebreider. Deze toets bestaat uit 70 vragen en daarvoor krijg je 75 minuten de tijd. Binnen twee weken krijgen de medewerker via de post de uitslag binnen of het examen voldoende is afgerond. Dan wordt ook het certificaat meegestuurd en wordt de medewerker in het VCA register ingeschreven. Die inschrijving is persoonlijk en voor de duur van 10 jaar geldig.

VCA Coevorden voor bedrijven en voor de medewerker

VCA Coevorden bestaat uit twee onderdelen, de certificering voor bedrijven en voor personen.In de wettelijke richtlijnen voor de VCA is beschreven hoe het VGM- beheersysteem moet zijn ingericht. VGM staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu. VCA Coevorden ondersteund bedrijven met het inrichten van de organisatie volgens deze richtlijnen. Als een bedrijf een VCA certificaat ontvangt is dit 3 jaar geldig. Elk jaar vindt er wel een controle- audit plaats te vinden. De eerste controle moet binnen 1 jaar na afgifte van het certificaat hebben plaatsgevonden.

Voor de medewerker bewijst het certificaat VCA dat de hij of zij zich bewust is van de veiligheidsrisico’s op de werkvloer. De cursus richt zich op de kennis en verantwoordelijkheden van de medewerker. Zodat hij of zij leert wat de gevaren om zich heen zijn, ook die voor zijn collega’s.

VCA Coevorden

VCA diploma halen in Coevorden

B-VCA

Gratis / Onbeperkt
 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau
VCA Proefexamen

VOL-VCA

Gratis / Onbeperkt
 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau
VOL VCA proefexamen

VIL-VCU

Gratis / Onbeperkt
 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau
VIL-VCU proefexamen

VCA examen halen in Nederland

B-VCA, VOL VCA of VIL-VCU verschillende locaties in Nederland

VCA Coevorden, Hardenberg, Slagharen, Dalen, Gramsbergen en Wachtum

VCA proefexamen