Samenvatting VOL VCA

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden

Ben je aan het leren voor je VOL-VCA examen? Maak dan gebruik van een VCA-VOL samenvatting!

VOL VCA proefexamensEbook PDF VOL VCA
 •  Niet goed, geld terug
 •  Begeleiding van ervaren professionals
 •  Test je kennis online

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende

Samenvatting VOL VCA

Met de beknopte en overzichtelijke samenvatting krijg je de VCA VOL lesstof sneller onder de knie en heb je altijd een handig naslagwerk bij de hand tijdens het leren.

De VOL VCA Samenvatting is speciaal bedoeld voor iedereen met een leidinggevende functie in risicovolle beroepen. Zzp’ers die een VCA diploma halen moeten ook een VCA-VOL certificaat hebben. Veel opdrachtgevers en werkgevers vragen om een VCA-VOL certificaat. Met behulp van de samenvatting en VCA VOL proefexamen kun je slagen en het diploma VOL VCA behalen.

 

Theorieboek VOL VCA

VOL VCA samenvatting

De afkorting staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA. Naast de basisveiligheidsaspecten, wet- en regelgeving op het gebied van milieu en arbeidsomstandigheden en een uitgebreidere kennis van veilig en gezond werken op bedrijfsniveau, leer je ook hoe je medewerkers gemotiveerd kunnen worden om zo veilig en gezond mogelijk te werken.

De samenvatting is gebaseerd op de officiële lesstof VOL VCA en bestaat net als het studieboek uit de volgende hoofdstukken:

 • VCA en wetgeving
 • Risico’s en preventie
 • Werkplek en persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Bijzondere werkomstandigheden
 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit
 • Brand en explosies

In totaal bestaat de samenvatting uit 40 pagina’s. Hoofd- en bijzaken van de lesstof worden bondig en overzichtelijk van elkaar gescheiden. Sommige delen zijn rood gemarkeerd. Dit zijn de belangrijke punten om te weten. Lees de rode teksten een aantal malen en zorg dat je ze goed onthoudt. Je komt deze stof ongetwijfeld tegen tijdens je officiële examen.

 

E-book VOL VCA

Is de samenvatting gratis?

Nee, helaas is de samenvatting VOL-VCA niet gratis. Maar tegen een gering bedrag heb je alle lesstof overzichtelijk en bondig geformuleerd in één document. De samenvatting VCA-VOL wordt geleverd als PDF waardoor je hem zowel digitaal als in print kunt gebruiken. Bovendien blijft de samenvatting na het downloaden altijd beschikbaar waardoor je hem keer op keer als naslagwerk kunt gebruiken. Handig!

Tip: Gebruik de VOL VCA samenvatting tijdens het oefenen met de gratis examentraining op deze site. Tijdens het maken van de oefenvragen kun je per hoofdstuk de lastige onderwerpen nog eens rustig nalezen in de samenvatting. Zo onthoud je de lesstof VOL VCA steeds beter.

De samenvatting VOL VCA is gebaseerd op de eindtermen van de SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) en actueel tot en met eind 2021.

Er is ook een samenvatting B-VCA voor werknemers die een VCA Basisveiligheid certificaat willen halen.

B-VCA theorieboekje
VOL VCA theorieboekje
VIL VCU theorieboekje