VCA Meppel

VCA Meppel

VCA behalen in Meppel, Staphorst, De Wijk, Giethoorn, Nijeveen, Havelte, Zwartsluis.

Behaal een Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) certificaat via VCA Meppel. Een VCA certificering kan zowel aan een organisatie of aan een medewerker verstrekt worden. De medewerkers worden in vrijwel alle gevallen VCA gecertificeerd, zodat er duidelijk aangetoond wordt dat het om een veilige werkomgeving gaat.

Het VCA certificaat is eigendom van de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVA), welke bijdraagt aan Veiligheid Gezondheid en Milieu (VGM). Aannemersbedrijven die werkzaam zijn op locatie kunnen een VCA certificering aanvragen. Denk hierbij aan locaties zoals fabrieken, installaties en werkplaatsen. Dit certificaat is ontstaan vanuit de chemiesector en is bedoeld als een best-practice richtlijn.
Wanneer een opdrachtgever een onderaannemer inschakelt, bepaalt de opdrachtgever aan welk niveau van VCA de onderaannemer moet voldoen. Er zijn drie certificaatniveaus, namelijk: CA**, CVA** en VCA Petrochemie.

De cursus VCA Meppel

Dankzij de cursus VCA kan er binnen enkele dagen een VCA examen worden afgenomen. Iedere medewerker kan het VCA certificaat behalen door de verschillende cursussen. Deze cursussen zijn de B-VCA, VOL VCA en de Vil-VCU cursussen. Het niveau van de cursus wordt bepaald door de functie van de werknemer.
– B-VCA is voor medewerkers met uitvoerende taken.
– VOL VCA is voor medewerkers die leiding geven.
– VIL VCU is voor intercedenten van een uitzendbureau.

Het VCA certificaat halen

Voorbereiding van het examen geschiedt door middel van een gestructureerde aanpak. Medewerkers die al voor een langere periode werkzaamheden verrichten, hebben doorgaans minder moeite met het behalen van hun VCA certificaat. Medewerkers met weinig tot geen werkervaring zullen meer moeite ervaren met het treffen van de voorbereidingen.
Maar hoe bereiden medewerkers zich voor op het VCA examen? 1. Medewerkers dienen de lesstof door te nemen, doormiddel van het studieboek of e-learning.
2. Medewerkers kunnen gebruik maken van een samenvatting om nog een keer de puntjes op de i te zetten.
3. Als huiswerk kunnen Medewerkers online de VCA vragen oefenen. Hierna kunnen ze hoofdstukken nog eens doornemen, door de samenvatting te gebruiken.
4. Er kan een gratis VCA proefexamen afgenomen worden. het proefexamen VCA geeft een betrouwbare weergave van het eindexamen.
5. Zorg ervoor dat medewerkers voldoende uitgerust zijn voor het examen.

Het VCA examen in Meppel

Het examen VCA in Meppel is een examen in de multiple-choice vorm, die digitaal wordt afgenomen. Het B-VCA examen neemt ongeveer een uur in beslag. Nadat alle vragen zijn ingevuld, komt de uitslag direct op het scherm te staan. Minimaal 28 van de 40 vragen, moeten correct beantwoord zijn. Het VOL VCA examen Meppel bestaat uit 70 vragen. Voor het beantwoorden van de 70 vragen, krijgt de deelnemer 75 minuten.
Bij een voldoende krijgt de deelnemer hierover per post binnen twee weken bericht. Het certificaat wordt hierbij meegestuurd. Ook wordt de cursist gelijk ingeschreven in het VCA register. Het VCA certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en is niet overdraagbaar aan een ander persoon.

VCA Meppel certificering voor bedrijven

Bij een VCA certificering voor bedrijven gaat het om het inrichten van de organisatie en het VGM-beheersysteem zoals beschreven in de VCA. Dit VCA certificaat is drie jaar geldig. Jaarlijks vindt er een controle plaats. De eerste controle vindt plaats binnen het eerste jaar dat het certificaat is uitgegeven.

B-VCA

Gratis / Onbeperkt

 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau

VCA Proefexamen

VOL-VCA

Gratis / Onbeperkt

 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau

VOL VCA proefexamen

VIL-VCU

Gratis / Onbeperkt

 • Basis VCA medewerkers
 • Oefenvragen onbeperkt
 • Oefenexamens VCA Ready
 • Leidinggevende medewerkers
 • Intercedent uitzendbureau

VIL-VCU proefexamen

VCA examen halen in Nederland

B-VCA, VOL VCA of VIL-VCU verschillende locaties in Nederland

VCA in Meppel, Staphorst, De Wijk, Giethoorn, Nijeveen, Havelte, Zwartsluis.

VCA proefexamen

 

VCA Meppel