VCA examen

VCA examen Heb jij de wens om het VCA diploma te halen? Om succesvol het examen VCA af te leggen heeft Oefentoets.com verschillende VCA examens en hulpmiddelen om met succes het VCA examen af te leggen:
De links naar de VCA proefexamens zijn hieronder te vinden. VCA De proefexamens zijn geschikt voor de VCA Basis, VCA VOL en de VCU VIL. Ze zijn gebaseerd op de meest recentste VCA toets- en eindtermen (november 2018).
Na het kiezen van het gewenste VCA proefexamen kan aanvullend een samenvatting voor het leren van de lesstof aangeschaft worden.

 

Welk VCA diploma heb je nodig?

• – Basis VCA examen | meestal voor medewerkers van aannemersbedrijven.
• – VOL VCA examen | voor zzp-ers of operationeel leidinggevende bij een aannemer
• – VIL VCU examen | voor medewerkers of leidinggevenden bij een uitzendbureau

 

B VCA

Basisveiligheid VCA (ook bekend als VCA 1 of VCA basis)
De B VCA toetst de basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) zoals gesteld door SSVV en VCA infra. De examentijd is maximaal 60 minuten waarin 40 vragen gemaakt dienen te worden. Iedere vraag is 100 punten waard en minimaal 2.580 punten geven recht op het B VCA diploma. Wanneer u geslaagd bent ontvangt je het VCA pasje en het B VCA diploma dat een geldigheid van 10 jaar heeft. Ga naar aanmelden voor het B VCAVoor personen werkzaam in de groenvoorziening is er B VCA (groen). De toets- en eindtermen van het standaard Basisveiligheid VCA examen zijn de basis voor het Basisveiligheid VCA Groen examen. Het Basis VCA Groen examen bevat echter maximaal 20 ‘groengekleurde’ vragen verdeeld over de examenvragen. Het diploma B VCA (groen) is identiek aan het diploma B VCA.

 

VOL VCA

Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (ook bekend als VCA 2 of VCA VOL)
Operationeel leidinggevenden bij een aannemer moeten in het bezit zijn van het diploma VOL VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA). Het diploma VOL VCA laat zien dat de operationeel leidinggevende op een veilige manier werkt, rekening houdt met het milieu, en aandacht heeft voor de gezondheid van zichzelf en de medewerkers waaraan leiding gegeven wordt. De examentijd is maximaal 75 minuten waarin 70 vragen gemaakt moeten worden. Iedere vraag is 100 punten waard en minimaal 4.515 punten geven recht op het VOL VCA diploma. Wanneer jij geslaagd bent ontvang je het VCA pasje en het VOL VCA diploma dat een geldigheid van 10 jaar heeft. Ga naar aanmelden voor het B VCA.

 

VIL VCU

Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU
Intercedenten of leidinggevenden van een uitzendbureau moeten beschikken over het diploma Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden VCU (VIL-VCU). Het diploma VCU (VIL-VCU) laat zien dat de intercedent of leidinggevende weet welke veiligheidseisen worden gesteld aan personeel bij VCA-gecertificeerde bedrijven. De examentijd is 75 minuten waarin 70 vragen gemaakt moeten worden. Iedere vraag is 100 punten waard en minimaal 4.515 punten geven recht op het VIL VCU diploma. Wanneer jij geslaagd bent ontvangt je het VCA pasje en het VIL VCU diploma dat een geldigheid van 10 jaar heeft. Ga naar aanmelden voor het VIL VCU.

 

VCA proefexamens

Voor het goed voorbereiden op het VCA examen zijn in het Oefentoets.com lesmateriaal veel oefenvragen opgenomen. Na het volgen van een zelfstudie of opleiding is het maken van een VCA proefexamen een goede stap. Het geeft inzicht in hoe het echte examen is opgebouwd en in de soort vragen die gesteld kunnen worden. Er kunnen ook online VCA proefexamens gemaakt worden. Het bijhouden van de start- en eindtijd tijdens het maken van een VCA proefexamen geeft een eerlijk beeld en laat je ervaren hoeveel tijd er besteed kan worden om de vragen en antwoorden rustig door te lezen.

 

VCA examen

Het VCA examen is een officieel landelijk examen gebaseerd op de VCA eindtermen van de VCA examenbank van het SSVV. In de toets- en eindtermen zijn de afgelopen jaren inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. Tevens zijn er aan de VCA examens naast de kennisvragen ook toepassingsgerichte vragen toegevoegd. Hierdoor kan de toepassingsvaardigheid van de examenkandidaat getoetst worden.
Wanneer jij het VCA diploma moet vernieuwen dien jij er rekening mee te houden dat de leerstof in de afgelopen 10 jaar drastisch is gewijzigd.
Dit is de reden dat Oefentoets.com naast losse VCA examens ook online e-learning VCA cursuspakketten, klassikale cursussen en VSA-boeken aanbiedt, alle gebaseerd op de laatste eindtermen. Het werkelijke examen kan je in de buurt maken. Om snel, gemakkelijk en goedkoop het VCA certificaat te halen is het VCA cursuspakket dé meest ideale manier!

 

VCA locaties

Bij Oefentoets.com kan er op 100 VCA examenlocaties het VCA examen maken. In elke provincie zijn diverse plaatsen waar jij terecht kunt om het VCA examen af te leggen. Op de VCA examen planning is te zien welke locatie het dichts in de buurt is. De parkeergelegenheid is voldoende op iedere locatie en ze zijn allemaal goed te bereiken met het openbaar vervoer. Alle VCA examenlocaties voldoen aan de voorschriften van de VCA examenbank.

 

VCA examen uitslag

Benieuwd naar de VCA examen uitslag? In het Centraal Diploma Register van het SSVV kan je na ongeveer een week controleren of jij geslaagd bent.

Hieronder vindt je de link naar het Centraal Diploma Register.
https://cdr.ssvv.nl

Alle personen met een geldig VCA diploma en waarvan de VCA examen uitslag bekend is, staan in het register. Na het invullen van jouw naam en geboortedatum zie je tot wanneer het VCA diploma geldig is. Daarnaast direct jouw naam, het diplomanummer en de tot wanneer het diploma geldig is.

 

VCA examen locaties

Op welke locaties kun je VCA examen afleggen?

 

VCA examen