Medisch Rekenen

Medisch Rekenen
Als je werkzaam bent als verpleegkundige is rekenen zeer belangrijk. Verkeerd berekenen kan leiden tot medische missers.  Zorg ervoor dat je veel oefent dan zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om een berekening te maken. Gebruik in de praktijk vooral ook een rekenmachine als dit het makkelijker maakt of vraag een collega of je het juiste aan het doen bent. Twijfel je nog steeds, maak de berekening op papier.

Lesstof medisch rekenen

Medisch verpleegkundig rekenen is onderverdeeld in een aantal onderwerpen. Dit is het basis rekenen en bestaat uit breuken en procenten. Vervolgens volume, gewichten, concentraties berekenen. Het praktijk rekenen bestaat uit internationale eenheden, injecteren, druppelsnelheid van het infuus, spuitenpomp en zuurstof cilinders. De oefenvragen zijn op het niveau van MBO uitgewerkt, zodat de oefenvragen voor iedereen die werkzaam is in de zorg geschikt is. Natuurlijk kan het zijn dat je het nog niet direct begrijpt. Download dan de handleiding medisch verpleegkundig rekenen.

 

Oefenvragen maken

Vele noemen het medisch rekenen ook wel verpleegkundig rekenen. Via oefentoets.com kun je gratis verpleegkundig rekenen oefenen. De lesstof wordt in iets meer dan 20 stappen doorlopen, waardoor je vanaf de basis tot en met praktijk medisch rekenen wordt voorbereid op het examen. Wellicht is het doorlopen van deze gratis oefenvragen niet voldoende dus probeer via je onderwijsinstelling een proefexamen te verkrijgen, zodat je een indruk krijgt van het werkelijke examen dat je daar moet afleggen. Wees ook vooral niet terughoudend in het vragen aan collega's of ze je kunnen helpen, er is vast wel een collega die jou kan helpen. Succes moet het medisch rekenen!

 Verpleegkundig rekenen

 

Medisch Rekenen

Deel deze pagina