Hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs?

Hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs?

Begin jij binnenkort met rijlessen? Dan ben je zeker niet de enige. Elke dag stappen tientallen Nederlanders voor het eerst achter het stuur. Een spannend moment! Aan het nemen van rijlessen zijn wel kosten verbonden. Gemiddeld ben je er 2300 euro aan kwijt. Het is dus handig om zo snel mogelijk je rijbewijs te halen. Hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs?

Theorie oefenen

Zorg ervoor dat je tijdig slaagt voor het theorie examen. Bereid je voor en ga het theorie examen oefenen via Oefentoets, waardoor je gratis kunt oefenen. De auto theorie oefenen en vervolgens naar het echte theorie examen. Een belangrijk onderdeel van de theorie zijn de verkeersborden. er zijn verschillende soorten borden en onderborden, waardoor het best lastig is om dit te leren. Maak gebruik van de aparte module verkeersborden oefenen.

Waar moet je op letten bij een rijschool?

Alvast een tip: doe rijexamen op een dinsdag om 08:55 uur. Dit blijkt volgens CBR slagingspercentages de dag en het tijdstip waarop ongeveer 50 procent van de cursisten zijn of haar rijbewijs haalt. Ook maandag en donderdag zijn met een percentage van 49.7 procent goede dagen. Zaterdag om 08.00 uur blijkt het minst succesvol. Slechts 49.3 procent haalt in het weekend het felbegeerde roze papiertje. Natuurlijk zijn dit maar cijfers. Het is een gemiddelde en hoeft jou niet te gelden. Een goede rijschool is veel belangrijker. Bovendien is een goed begin het halve werk. Je kunt dan ook het beste een aantal rijscholen met elkaar vergelijken voordat je begint aan de rijlessen. Let daarbij op de volgende punten:

  1. Beoordelingen van de rijschool. Wat zijn de ervaringen van eerdere klanten?
  2. Wat is de prijs van een les? Een gemiddelde rijles kost 45 euro
  3. Wat is het slagingspercentage?
  4. Wanneer is de rijschool geopend? Als je overdag werkt of op school zit is een rijschool die ook ’s avonds en zondags geopend is aan te raden
  5. Welke type lesauto’s worden er gebruikt?

Hou rekening met je budget

Het wereldwijde web is de perfecte plek om je oriënteren. Ga na wat jij belangrijk vindt en hoe de rijlessen passen in je schema. Als je overdag werkt of op school zit is een rijschool die ook in de avonduren en in het weekend geopend is aan te raden. Ook de omgeving van de rijschool speelt een rol bij je keuze. Woon je bijvoorbeeld in Groningen? Kies dan voor een rijschool in de buurt. Hou daarnaast rekening met je budget, want rijlessen zijn duur. Het is handig om alvast een mooi spaarbedrag bij de hand te hebben. Op die manier kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Lees beoordelingen van de rijschool

Lees altijd meerdere reviews over de rijschool door. Ervaringen van eerdere klanten zijn belangrijk omdat je daarmee weet wat je kunt verwachten. Uiteraard is ook het slagingspercentage van de rijschool zeer belangrijk. Dit is het aantal mensen dat er slaagt voor hun rijbewijs. Je kunt dit percentage altijd online vinden op de website van het CBR. De slagingspercentages per rijschool staan er overzichtelijk aangegeven. Hou er rekening mee dat goedkoop vaak duurkoop betekent. Goedkope rijscholen zijn lang niet altijd het beste. Probeer altijd een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Neem persoonlijk contact op

Tegenwoordig heb je een ruime keuze aan rijscholen. De kans is groot dat er zich een in de buurt bevindt. Er zijn zowel rijscholen met een eigen pand als een kantoor aan huis. Je kunt het beste even contact op nemen met de rijschool of instructeur. Vraag daarbij de naar de bovengenoemde punten, waaronder het slagingspercentage en de prijs van een rijles. Door elkaar even persoonlijk te spreken heb je meteen een indruk.

Oefentoetsen voor je rijexamen

Eindelijk is het zover: je rijlessen beginnen! Neem er voldoende tijd voor. Op die manier ben je ontspannen en beter geconcentreerd. Hopelijk heb je een goede klik met je rij-instructeur of rij-instructrice. Merk je dat dit niet het geval is? Probeer dan te veranderen van instructeur. Het is namelijk belangrijk om een goede sfeer te hebben in de auto. Dit maakt de rijlessen leuk én leerzaam. Het is handig om na afloop alles wat je geleerd hebt even op papier te zetten. Neem deze mee en gebruik het tijdens het leren voor je theorie- en praktijkexamen. Na een aantal rijlessen kun je beginnen met het leren van je theorie-examen. Probeer een goede samenvatting te maken van de lesstof en gebruik enkele oefentoetsen van www.oefentoetsen.com. Pas na het behalen van je theorie certificaat mag je praktijkexamen doen. Succes!

 

Hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs

Hoe haal je zo snel mogelijk je rijbewijs