Slagingspercentages sociale hygiëne

Het is op dit moment onduidelijk wat de slagingspercentages zijn voor het examen sociale hygiëne van het SVH. Er zijn diverse aanbieders die claimen een slagingspercentage van 90% of hoger te behalen. Er is echter geen bewijs van aanwezig en het is dus de vraag of dit de juiste statistieken zijn. Bespaar jezelf een hoop geld en ook veel moeite en bereid je gewoon goed voor op het examen sociale hygiëne. Via Oefentoets kun je namelijk gratis een proefexamen SVH sociale hygiëne maken.

Gratis Proefexamens Sociale Hygiëne

 

Slagingspercentages sociale hygiëne

Het slagingspercentage van sociale hygiëne is onduidelijk. Wat goed is om te weten voor je naar het examen gaat is wat je kunt verwachten.

 

Hoeveel vragen krijg je op het examen sociale hygiëne?

Het examen sociale hygiëne bestaat uit 40 vragen die je binnen 30 minuten moet beantwoorden. De vragen hebben betrekking op alle vragen van het studieboek sociale hygiëne van het SVH. Daarnaast biedt SVH ook een hardcopy examentraining aan, zodat je kunt oefenen zoals op het echte examen.

 

Hoeveel vragen moet je goed beantwoorden op sociale hygiëne?

Van de 40 vragen sociale hygiëne moet je op het examen minimaal 29 vragen juist beantwoord. Bij meer dan 11 fouten antwoorden slaag je niet voor het examen en krijg je geen sociale hygiëne certificaat. Maak je geen zorgen het examen mag je op korte termijn gewoon nog een keer doen.

 

Hoeveel kost het examen sociale hygiëne?

Het examen sociale hygiëne kost € 137,50 per keer. Dit gaat om een computer examen en is in verschillende talen beschikbaar. Het is ook mogelijk om een mondeling examen, indien een schriftelijk examen te lastig is voor een deelnemer.

 

Waar kun je examen doen?

Het examen sociale hygiëne kun je landelijk afleggen. Er zijn veel locaties waar een computer examen afgelegd kan worden, dus het is altijd in de buurt. Daarnaast is de wachttijd beperkt tot soms enkele dagen.

Wil je nog meer informatie over cursussen over de horeca dan kun je ook eens bij Koninklijke Horeca Nederland kijken.