SSVV

SSVV betekent Stichting Samenwerking Voor Veiligheid.

Het VCA-systeem wordt beheerd door de Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV).

Met het B-VCA diploma laat een medewerker zien dat hij de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). Deze basiskennis van een medewerker is noodzakelijk voor een bedrijf  om de VCA-certificering te behalen. Er wordt met het VCA certificaat dus aangegeven dat er veilig gewerkt kan worden binnen de organisatie. De normen worden dus bepaald door de SSVV. Door de VCA certificaten te verstrekken aan de bedrijven bevestigt het SSVV dat een bedrijf voldoet aan de normen. Een onderdeel van de VCA-certificering is dat alle medewerkers het B-VCA diploma hebben. In de praktijk is het nagenoeg verplicht om de VCA certificaat te halen, omdat veel bedrijven van elkaar verlangen dat er veilig gewerkt wordt. Zonder VCA-certificering kan je dus soms niet als onderaannemer aan de slag. Naast het veilig werken geeft het VCA certificaat aan dat er rekening wordt gehouden met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.

Via oefentoets.com kun je gratis VCA oefenvragen of een VCA proefexamen maken.

VCA en wetgeving

VCA certificering is voor bedrijven, zodat er een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers ontstaat: VCA staat voor:
VGM (veiligheid, gezondheid en milieu).
Checklist
Aannemers

Samenvatting basisveiligheid VCA (B-VCA)

Binnenkort is de samenvatting basisveiligheid VCA verkrijgbaar voor slechts € 4,95. De verwachting is eind maart 2017. Bekijk regelmatig de website om te kijken of de samenvatting al online is verschenen.

Zelfstudie basisveiligheid VCA (B-VCA)

Wil je het basisveiligheid VCA certificaat behalen met een thuisstudie, dan kan dit. Via de NHA kun je voordelige thuisstudies volgen. Binnen 3 maanden is het al mogelijk om je basisveiligheid VCA (B-VCA) te behalen. De examenkosten zijn niet inbegrepen bij een NHA thuisstudie.

Thuisstudie VCA

ssvv

Keyword: SSVV